Hedef LGS 2024

May

7.Sınıflarımızda okuyan öğrencilerimiz LGS maratonuna daha hazır halde başlatmak adına temel derslerde olmak üzere yaz kursu yapılması kararlaştırıldı. Bu hazırlık yaz kursu programının içeri takvimi gibi detaylar belirlendikten sonra öğrencilerimizle ve velilerimizle paylaşıldı.

May

İlçe RAM merkezinde görevli Rehber öğretmenimiz Sercan ERGÜL LGS sınavı öncesinde 8.sınıf öğrencilerimize yönelik Sınav Kaygısı ve baş etme yolları adlı semineri verdi. Kendisine teşekkür ediyor, öğrencilerimize de LGS sınavında başarılar diliyoruz.

May

8.Sınıf öğrencilerimizle meslek kariyer günleri etkinliği çerçevesinde Kızıltepe İlçe Adliye Sarayını ziyaret ettik. Öğrenciler Adliye ziyaretinde Savcı ve hakimler ile bira araya geldiler. Duruşma salonlarını gezdirdikten sonra çalışma düzenlerine şahit oldular. Ziyaretin ardından öğrencilere yemek ikramı da yapılarak gezi sonlandırıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

8.Sınıf öğrencilerimizin girecekleri LGS sınavında ve girdikleri deneme sınavlarında dikka ve odaklanmalarını artıracak bir nseminer verildi. Bu seminer içinde öğrencilerin dikkat edeceği noktalar, yaptıkları hatalar üzerinde aktif katılımlı yapılan etkinlik ve çalışmalarla üzerinde duruldu. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Hedef LGS projesi kapsamında 8.sını f öğrencilerimize yönelik LGS sınavı öncesi önceki çıkmış sorulardan oluşan bir deneme sınavı uygulandı ve sınav sonrası öğretmenler tarafından soru çözümleri yapıldı. Emeği geçen öğretmenelre teşekkür ediyoruz.

Şbt

Sınıf rehber öğretmenleri ve hedef LGS koordinatörü eşliğinde 8.sınıf öğrenci velileri ile LGS çalışmları ile ilgili veli toplantısı yapıldı. Toplantıda son aylarda yapılacak çalışmalar ve öğrenci durumları ve problemleri ile ilgili bilgilendirmelre yapıldı.

Şbt

Mardin İl Milli Eğitimi Din Öğretimi nden sorumlu şube müdürü Aykut KURTOĞLU başkanlığında ildeki tüm okul Hedef LGS okul koordinatörleri ile il toplantısı yapıldı. Toplantıya bizim okuldaki Hedef LGS koordinatörü Orhan KALKAN da katıldı. Okulyapılan örnek çalışmalar sunbumları yapılarak faaliyet değerlendirmeleri yapıldı. Yapılabilecek faaliyetler ile ilgili kararlar alındı. Verdikleri destek için şube müdürü Sayın Ayut KURTOĞLUya teşekkür ediyoruz. Toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

Alınan kararlar

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılacak toplantıların uygun olması halinde online düzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması ve komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’lardan yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

7- Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Şbt

Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından görevlendirilen bir Rehber öğretmnenimizin sunumuyla 8.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 'Etkili ve Verimli Ders Çalıima ile Soru Çözme Teknikleri' semineri verildi. Sınıf Rehber öğretmenleri tarafından oluşturulan Etkili Ders Çalışma ve Zaman Yönetimi el broşürleri öğrencilere dağıtıldı.Rehber öğretmenimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

8.Sınıf öğrencilerimizin LGS sınavına hazırlık çalışması yhaparken etkili ve verimli zaman yönetimi yapmaları açısından yaptıkları hataları anlatan ve gerekli tavsiyelerde bulununan el broşürü hazırlanıp dağıtıldı. Öğretmenlerimiz de broşürün içeriği üzerinde durarak gerekli hatırlatmalarda bulundular.

Ara

8.Sınıfta okuyan öğrencilerimiz Yazar-Öğrenci Buluşması etkinliği çerçevesinde hem kitap yazarı hem de ilçemiz Kızıltepe Orteokulu müdürü Taylan KARADENİZ ile buluştular. Yazar okul müdürümüz hem kendilerinden birşeyler paylaştılar hem de öğrencilerin içinden gelen samimi sorulara cevap verdiler. Sayın Taylan KARADENİZ hocamıza teşekkür eder tüm yaşamı boyunca başarılar dileriz.

Ara

İlçemiz imam hatip liselerinden Kızltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Rauf Memiş tarafından imam hatip liselerinin akademik, kültürel ve sosyal yönleri tanıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca kendi okullarının tanıtımı yapılarak gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Sayın müdürümüze okulumuza teşriflerinden ötürü teşekkür ederiz.

Ara

Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından görevlendirilen bir Rehber öğretmnenimizin sunumuyla 8.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 'Etkili ve Verimli Ders Çalıima ile Soru Çözme Teknikleri' semineri verildi. Rehber öğretmenimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Tüm sınıf seviyelerinde tüm sınıf öğrencilerimize ortak bir saatte eğitici film gösterimi yapıldı. bu kapsamda Hint yapımı Hıçkırık filmi izletildi. Çocuklar hem eğlendiler hem de akademik anlamda ders aldılar.

Ara

8.Sınıf öğrencilerimiz LGS 2024 sınavına motive olmaları açısından geçen yılın nitelikleri okulları kazanan başarılı öğrencilerimiz ile bir araya geldiler. Mezun öğrencilerimiz önceki senede yaptıkları LGS çalışmasındaki doğru ve yanlışlarını anlattılar, tavsiyelerde bulundular. Öğrencilerimiz de kafalarında soruları sorarak bilgi aldılar. Mezun öğrencilerimize tüm hayatlarında başarılı olmalarını diliyoruz.

Kas

İlçe Sağlık müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız 7 ve 8.sınıf kız ve erkek öğrencilerine ergenlikte görülen değişimler ve karşılaşabilecek sorunlar konulu seminer düzenledi. Öğrencilerimiz ergenlikte yaşanan değişimler konusunda ayrıntılı bilgilendiler. Görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.